Єдине безпечне місце для ЧФ рф - це Каспійське море, - Коваленко

Єдине безпечне місце для ЧФ рф - це Каспійське море, - Коваленко

Єдиним безпечним місцем для Чорноморського флоту російської федерації є Каспійське море. Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі "Ми-Україна".

"Чорне море не є безпечним для російського чорноморської флотилії. Поблизу Севастополя, чи відкрите Чорне море, чи порт в Новоросійську – Чорне море є для них небезпечним. Єдине безпечне місце для Чорноморського флоту рф – це Каспійське море. Ось туди хай і перебазують всю свою флотилію. Переважно є проблематика – це повітря, вони не контролюють, це надводна частина Чорного моря, яку вони також не можуть контролювати, і з деяких пір і підводна частина Чорного моря", - зауважив він.

За його словами, росіяни ніяк не можуть впоратися із проблематикою цієї загрози.

Коваленко відмітив, що внутрішніми водами окупанти цілком можуть евакуювати свої військові кораблі.

Також експерт висловив думку, що російське окупаційне військо буде продовжувати свої спроби захопити позиції біля Авдіївки. 

"Взяти в оточення та захопити місто Авдіївку. Саме цей план виглядає більш реалістичним. Вони намагалися саме за рахунок першої хвилі наступу, починаючи з 10 жовтня, намагалися саме реалізувати оточення. Вихід на рубежі, які дозволили б контролювати основну логістичну артерію, яка йде саме до Авдіївки - трасу 0542, взяти її під вогневий контроль", - зазначив Коваленко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни знову вдарили по Бериславу, загинула жінка.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.