Єменські хусити захопили корабель в Червоному морі - на борту можуть бути українці

Єменські хусити захопили корабель в Червоному морі - на борту можуть бути українці

Єменські хусити в неділю, 19 листопада, захопили вантажний корабель в Червоному морі. Він частково належить бізнесмену з Ізраїлю Рамі Унгеру.

Про це повідомило видання Jerusalem Post. Ізраїль вже звинуватив Іран у керівництві морським піратством.

Як зазначається, компанія з Японії орендувала вантажний корабель Galaxy Leader у британської компанії - вона частково є власністю Рамі Унгера. Корабель направлявся з Туреччини до Індії під прапором Багамських островів.

За інформацією Міністерства закордонних справ Ізраїлю, на борту корабля Galaxy Leader під час захоплення перебувало 25 осіб, усі вони - члени екіпажу. При цьому громадян Ізраїлю там не було, але були люди різних національностей, зокрема, українці, болгари, філіппінці, мексиканці.

Офіс ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу заявило, що корабель не ізраїльський і не належить громадяну держави. Там засудили напад хуситів та назвали це "актом іранського тероризму".

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що відомства знає про інцидент у Червоному морі. Причетним посольствам України доручили перевірити інформацію щодо українців на борту.

МЗС також має намір звернутися до компанії-власника корабля, що з‘ясувати точний склад екіпажу та інші подробиці. Ситуація перебуває на особливому контролі. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, воєнізоване угруповання повстанців-хуситів, яке діє на території Ємену, 15 листопада заявило про можливість завдання вогневого ураження по суднах ізраїльського флоту, які перебувають в акваторії Червоного моря та Баб-ель-Мандебській протоці.

Головне