Кабмін звільнив Еміне Джапарову з посади заступниці голови МЗС

Кабмін звільнив Еміне Джапарову з посади заступниці голови МЗС

Кабінет міністрів України звільнив Еміне Джапарову з посади першого заступника міністра закордонних справ України.

Цю інформацію оголосив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram та сама Джапарова у Facebook.

"Звільнено Джапарову Еміне Айяровну з посади першого заступника міністра закордонних справ України", - заявив Мельничук.

Джапарова у свою чергу подякувала своїм колегам та партнерам. 

"Шлях в 4 роки на запрошення Дмитра Кулеби як ціла епоха! Не люблю підсумків та висновків  - гадаю їх має робити суспільство. Додам, що для мене ціннісним було і є – служіння. Своїй країні та народу. Все інше – форма", - йдеться у дописі.

Джапарову призначили першою заступницею Дмитра Кулеби у червні 2020 року. 22 лютого цього року її призначили постпредом України при міжнародних організаціях у Відні.

Також було ухвалено низку рішень про призначення. Зокрема:

  • Першим заступником Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів став Олег Осіян;
  • Заступником Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів призначили Андрія Крейтора.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, українські військові все частіше відкривають вогонь по території окупантів, застосовуючи різні види зброї. Це змушує російських військових придумувати різноманітні методи маскування та обману, щоб захистити свої літаки на авіабазах.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.