Кіберфахівці ГУР зламали федеральну податкову службу рф: деталі спецоперації

Кіберфахівці ГУР зламали федеральну податкову службу рф: деталі спецоперації

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України зламали російську федеральну податкову службу. Про успішну кіберспецоперацію повідомили у пресслужбі ГУР та розповіли її деталі.

Згідно з оприлюдненою інформацією, кіберфахівці проникнули у один із добре захищених ключових центральних серверів федеральної податкової служби та понад 2300 її регіональних серверів по всій росії і в окупованому Криму.

Також спеціалісти ГУР атакували російську ІТ-компанія Office.ed-it.ru, що обслуговувала фнс рф.

"Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення. У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф - знищена уся база даних та її резервні копії (backup). Зв’язок між центральним офісом у москві та 2300 російськими територіальними управліннями - паралізований", - наголосили в ГУР.

Росіяни, за даними розвідки, вже чотири дні намагаються відновити роботу податкової, однак поки безуспішно. 

"За оцінками фахівців, параліч у роботі фнс рф триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі - неможлива", - запевнили у розвідці.

Як повідомляли "Ми-Україна", зранку у вівторок, 12 грудня, сталась масована хакерська атака на найбільші українські сервіси, серед яких, зокрема, вже є мобільний оператор Київстар та банк Monobank.

Головне