"Київстар" зазнав хакерської атаки — це причина масштабного збою

"Київстар" зазнав хакерської атаки, це стало причиною масштабного збою. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Зазначили, що персональні дані людей не скомпрометовані. 

Станом на 12:30 у користувачів досі відсутні звʼязок, домашній і мобільний інтернет. Абоненти не можуть перейти на іншого оператора. Збій вплинув на національний роумінг.

"Найважливіше, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. Ми щиро перепрошуємо за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння. Наша команда обов’язково надасть компенсацію тим абонентам, які не мали звʼязку або не могли скористатися нашими сервісами", — сказано у заяві компанії.

Нагадаємо, в українських користувачів мобільного оператора "Київстар" від ранку 12 грудня спостерігаються проблеми зі зв'язком: зникла мережа та мобільний інтернет. Проте труднощі зачепили не усіх без виключення абонентів, а лише частину. Сайт компанії також ознак життя не подає.

В компанії наявність збою визнали та заявили, що вже працюють над його усуненням. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Львові міським службам вручну довелося вимикати вуличне освітлення, автоматична система не спрацювала. А у Сумській області - в одній з місцевих громад - тимчасово перестала працювати система сповіщення цивільного захисту. А у Чернівцях заявили про виникнення труднощів з оплатою за проїзд в громадському транспорті.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.