Китай та рф допомагають КНДР нарощувати військовий потенціал, дозволяючи їм ухилятися від санкцій ООН

Китай та рф допомагають КНДР нарощувати військовий потенціал, дозволяючи їм ухилятися від санкцій ООН

Китай та рф допомагають КНДР нарощувати військовий потенціал, дозволяючи їм ухилятися від санкцій ООН. Про це повідомив Міністр оборони США Ллойд Остін виданню Reuters.

Вашингтон звинуватив Північну Корею у постачанні військової техніки росії для використання у війні проти України, а москву – у наданні військово-технічної підтримки КНДР для програми озброєнь.

США та інші країни-члени ООН занепокоєні передаванням Північною Кореєю озброєння росії, яке використовується у війні проти України.

Нагадаємо, США перевіряють 100 суден, які могли порушувати нафтові санкції проти росії. Про це пише Reuters.

Подібне повідомлення отримали компанії в приблизно 30 країнах. Мінфін США офіційно не прокоментував цю інформацію.

Деякі з суден, які зараз досліджуються, брали участь у вивантаженні російської нафти з тихоокеанського порту Козьміно, а інші завантажувалися в порту Приморськ у Фінській затоці.

Це найбільше розслідування США після того, як Вашингтон і його союзники запровадили ліміт цін на російську нафту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, що голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не погодиться на погодження 12-го пакету санкцій ЄС проти рф, якщо до нього увійдуть газова, нафтова й атомна сфери російської промисловості.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.