КНДР має відношення до війни рф проти України, – президент Південної Кореї

КНДР має відношення до війни рф проти України, – президент Південної Кореї

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль висловив думку, що Північна Корея має прямий чи опосередкований зв'язок із війною росії проти України та нападом ХАМАСу на Ізраїль.

Це відомо за звітом Yonhap, який посилається на пресслужбу президента Південної Кореї.

Під час зустрічі з головою Пентагону Ллойдом Остіном та генералом Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном, Юн закликав до зміцнення південнокорейсько-американської спільної оборони. Його мета - готовність ефективно реагувати на будь-які провокації від Північної Кореї, включаючи раптові атаки, схожі на тактику ХАМАСу.

Президент Південної Кореї висловив переконання, що війна між Україною і рф та конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом мають відношення до Північної Кореї, як безпосередньо, так і опосередковано.

З свого боку Ллойд Остін зазначив, що президент США Джо Байден підтримує подальше зміцнення альянсу між Південною Кореєю та США.

Нагадаємо, країни "Великої сімки" (G7) після зустрічі в Токіо засудили поставки зброї з Північної Кореї до росії.

Як зазначається, очільник МЗС Японії Йоко Камікава заявив, що його країна продовжує серйозно турбуватися через активізацію ядерної та ракетної діяльності КНДР.

Міністри закордонних справ G7 рішуче засудили неодноразові запуски балістичних ракет Північною Кореєю. Вони також засудили поставки зброї з КНДР до російської федерації, що прямо порушує відповідні резолюції Ради Безпеки ООН.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти поцілили по розважальним комплексам у Харкові.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.