Конгресмен-республіканець Майк Тернер впевнений, що США схвалять фінансування для України

Конгресмен-республіканець Майк Тернер впевнений, що США схвалять фінансування для України

Конгресмен-республіканець Майк Тернер, який приїхав з візитом до Києва у п'ятницю, 9 лютого, впевнений, що Сполучені Штати Америки схвалять фінансування для України.

Про це він зазначив під час спілкування з представниками ЗМІ. За його словами, у Конгресі США триває "старанна" робота над фінансуванням для України.

"Ми приїхали сьогодні, щоб сказати президенту Володимиру Зеленському та іншим людям, з якими зустрічаємося, що Сполучені Штати повністю підтримують Україну і що США старанно працюють у Палаті представників і Сенаті, щоб забезпечити фінансування, яке необхідне у 2024 році для підтримки Сполученими Штатами України в захисті від російської агресії", - наголосив Тернер.

Він також підкреслив, що Сенат наразі вживає заходів, аби почати просувати ще один законопроєкт. Тернер висловив сподівання, що він зможе розв'язати цю проблему. При цьому в американському Конгресі відбуваються переважно процедурні, а не предметні дебати. Більшість у Палаті представників і Сенаті підтримує надання Україні допомоги.

"Ми, звісно, з нетерпінням чекаємо завершення цього законодавчого процесу і з нетерпінням чекаємо, коли ми зможемо знову повернутися і обговорити з Україною, яким чином вони використовують ці ресурси для досягнення успіху в боротьбі з російськими агресорами", - додав республіканець.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, до Києва у п'яницю, 9 лютого, прибула двопартійна делегація Конгресу США на чолі з главою комітету з розвідки Майком Тернером.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.