Кулеба про ініціативу Макрона щодо західних військ в Україні: "Це заощадить Європі час"

Кулеба про ініціативу Макрона щодо західних військ в Україні:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вислови президента Франції Еммануеля Макрона про можливе розміщення західних військ в Україні, не були несподіваними для нашої країни.

Про це повідомляє Delfi.

Кулеба підкреслив, що обговорення, спровоковане ідеєю Макрона, дозволить зекономити час Європі.

"Чи стала ця заява президента Макрона несподіванкою для нас? Ні. Виглядає так, що Париж – перша європейська столиця, яка публічно визнає очевидне. Інші столиці занепокоєні і незадоволені цим фактом. Це також очевидно. Але обговорення, викликане цією заявою з Парижа, заощадить багато часу Європі на усвідомлення того, що потрібно робити більше. Це стосується не лише України, а й всієї Європи", - сказав міністр.

Кулеба також підкреслив, що у багатьох столицях Європи ще не розуміють, що допомога Україні - це не благодійність, а порятунок життів їхніх власних громадян і економія великих сум грошей, які інакше були б витрачені на власний захист.

"Цей повідомлення від Макрона - це те, що всі знають, але бояться сказати. Він просто перший, хто почав відкрито говорити про те, що, на мою думку, кожна розумна людина в Європі має зрозуміти. Якщо не зупинити Росію в Україні, буде війна в Європі", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на сьогодні російське окупаційне військо не підтягує резервів на Херсонщину, проте противник постійно здійснює маневри на тлі втрат. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.