Летіли "Кинджали", балістика, С-300, Х-101 та Х-22: Ігнат прокоментував ранковий ракетний удар

Летіли

Під час ранкового масованого удару ворог використав різні засоби повітряного нападу. Спочатку армія рф провела так звану "розвідку боєм", запустивши ударні дрони, а вже після цього здійснила пуск ракет різних типів, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

"Фактично летіло усе, мабуть, тільки "Калібрів" не було. А так і "Кинджали" ми бачили, і балістику, і С-300, і крилаті ракети, Х-22 або Х-32, "шахеди" також летіли з південно-західного напрямку. Близько 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95 запускали Х-101/Х-505", - зазначив він. 

Ігнат наголосив, що Україна вже давно не переживала настільки масованих ударів. 

"Скільки червоного на наших моніторах - червоне це ворожі цілі - дуже давно не було видно. Все було у повітряних цілях ворога ворога, у всіх областях", - зазначив він. 

Нагадаємо, ранок 29 грудня для українців розпочався з масованого ракетного удару. Вибухи лунали у Києві, Одесі, Львові. Дніпрі та інших населених пунктах країни. Станом на зараз відомо про вісьмох поранених та одного загиблого у Харкові після 22 ворожих ударів по обласному центру. У Києві відомо про сімох постраждалих, ще троє осіб в столиці перебувають під завалами. У Львові через атаку одна людина загинула, троє поранених.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 28 грудня сукупні втрати російської армії у війні проти України зросли на ще 850 солдатів. Сили оборони України також утилізували 13 танків, майже два десятки бойових броньованих машин та три засоби ППО.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.