Литва передала Україні бронетранспортери М577

Литва передала Україні бронетранспортери М577

У рамках військової підтримки Литва передала українським військовим бронетранспортери М577. Їх доставили 5 квітня.

Цю інформацію надала LRT з посиланням на міністерство національної оборони Литви.

"Нашою стратегічною метою є безперервна підтримка України. Зброя та техніка, що надаються нами та нашими союзниками, відіграють важливу роль у боротьбі України за незалежність та безпеку Європи в цілому. Ми будемо продовжувати надавати підтримку Україні в необхідному обсязі", - заявив міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

Військова допомога від Литви включає в себе зброю, амуніцію, безпілотники, засоби протидії дронам, навчання солдатів та ремонт важкої техніки.

Зазначається, що Литва також розробила план довгострокової підтримки України: у період з 2024 по 2026 роки планується передача пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів євро.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії Литва надала Україні військову допомогу на загальну суму близько 605 мільйонів євро.

Нагадаємо, Південна Корея оголосила про виділення Україні допомоги на понад 2 мільярди доларів. Йдеться про середньо- та довгостроковий пакети допомоги, які буде надано протягом поточного року.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, британська розвідка не виключає, що росія могла збити свій Су-27 над Кримом у березні.

Головне