Лютуватиме мороз, проте буде сонячно: на яку погоду українцям чекати 9 січня

Лютуватиме мороз, проте буде сонячно: на яку погоду українцям чекати 9 січня

Морозна зимова погода триматиметься в Україні і 9 січня. Вдень температура триматиметься в межах -7...-12ºС, але опадів не передбачається. Може посніжити лише цієї ночі та ще вранці.

За прогнозом синоптикині Наталки Діденко, "антициклон Hannelore витіснить у вівторок із нашої території усі опади і завтра вдень навіть будемо мружитися від сонця".

У ніч на 9 січня найхолодніше буде у північних та західних областях - стовпчики термометрів опустяться до -18...-22ºС. У решті регіонів очікується -10...-18ºС. 

Завтра вдень найтепліше буде жителям півдня - на них чекає -2...-6ºС, у Криму температура не опускатиметься нижче -4ºС.

Погода у Києві 9 січня 

Синопткиня обіцяє киянами, що вдень сяятиме "холодне сонце". 

"Вночі передбачається низька температура повітря, антициклонічні прояснення додадуть стимулу додатковому вихолодженню, -12-15 градусів. Протягом дня очікується -10-12 градусів", - пише фахівчиня. 

Між тим, sinoptik.ua налаштований не настільки оптимістично. На сайті прогнозується, що небо над Києвом від самого ранку буде затягнуте хмарами. Опадів не передбачається. 

"Укргідрометцентр" попереджає про ожеледицю на автошляхах (I рівень небезпечності, жовтий) 9-10 січня.

Нагадаємо, станом на ранок 8 січня через ускладнення метеоумов в Україні без світла близько 400 населених пунктів. Найгірша ситуація з електрикою спостерігається у Дніпропетровській області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Японія оголосила про передачу автотрансформаторів та турбін для енергосектору України. Йдеться про сім високовольтних автотрансформаторів та п’ять газових турбін.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.