МАГАТЕ схвалила резолюцію щодо негайного повернення ЗАЕС під контроль України

МАГАТЕ схвалила резолюцію щодо негайного повернення ЗАЕС під контроль України

МАГАТЕ схвалила резолюцію щодо негайного повернення ЗАЕС під контроль України. Про це повідомила прес-служба Мінінерго.

Резолюція ядерної безпеки в Україні була висунута Канадою, Фінляндією та Коста-Рікою. 

Під час генеральної конференції МАГАТЕ вимогу підтримали 69 країн.

Резолюція закликає рф до виведення всього військового та іншого персоналу із ЗАЕС і повернення станції під повний контроль компетентних органів України.

Документ містить вимогу надати можливість МАГАТЕ забезпечувати безпечне та захищене функціонування станції, а також - здійснювати ефективне та дієве впровадження гарантій безпеки.

Нагадаємо, незалежна комісія федерального уряду США з громадянських прав подала позов проти компанії Tesla через виявлені факти дискримінації чорношкірих співробітників автовиробника.

У позовних документах вказано, що расові утиски та відкриті образи були зафіксовані на ключовому заводі виробника електрокарів, який знаходиться у Фремонті (Каліфорнія). Окрім словесних образ, чорношкірим працівникам доводилось неодноразово зустрічати в виробничих приміщеннях, також ліфтах та туалетах графіті зі свастикою та петлями.

Як писав “Ми-Україна” раніше, раніше цього місяця сенаторка США від демократів Елізабет Воррен заявила в Капітолії, що необхідно розслідувати дії мільярдера Ілона Маска після того, як він наказав вимкнути мережу Starlink поблизу тимчасово окупованого Криму, щоб завадити українським атакам на російський флот.

Головне