Мають права захищати себе та свій народ: в МЗС України підтримали Ізраїль

Мають права захищати себе та свій народ: в МЗС України підтримали Ізраїль

В Міністерстві закордонних справ України відреагували на напад терористів ХАМАС на Ізраїль.

"Україна рішуче засуджує триваючі терористичні атаки проти Ізраїлю, включаючи ракетні обстріли цивільного населення в Єрусалимі та Тель-Авіві. Ми висловлюємо підтримку Ізраїлю в його праві захищати себе та свій народ", - наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві.

У той же час речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що наразі інформації про постраждалих внаслідок бойових дій в Ізраїлі українців немає.

"Українське посольство на постійному контакті із ізраїльською владою, основними лікарнями. Дипломати тримають ситуацію під контролем", - зазначив Ніколенко.

Також він додав, що МЗС створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. 

Відреагували на бойові дії і у Верховній Раді України. Як зазначила віцеспікерка українського парламенту Олена Кондратюк, це безпрецедентна за своєю жорстокістю та масовістю терористична атака на Ізраїль.

"Єдності, сил та стійкості витримати цей важкий удар. Зло, що прийшло у ваш дім, має бути рішуче зупинене і покаране", – заявила парламентарка.

Як повідомляли "Ми-Україна", українців, які нині перебувають в Ізраїлі, закликали уважно ставитись до попереджень про ракетну небезпеку та дотримуватись інструкцій місцевої влади.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.