Масований удар по Києву: у КМВА розповіли, скільки ракет та дронів збили над столицею

Масований удар по Києву: у КМВА розповіли, скільки ракет та дронів збили над столицею

Російські окупанти випустили під час сьогоднішньої ракетної атаки по Києву понад 60 ракет Х-101 та десяток "Кинджалів". Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

За даними відомства, з початку доби повітряна тривога у Києві тривала сумарно шість годин.

"Спочатку ворог запустив на столицю України приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу "Shahed". А слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал", - йдеться в повідомлення.

У КМВА наголосили, що українські захисники знищили усі ударні дрони та понад 70 ракет різного типу.

"Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено усі БпЛА "Shahed" та понад 6 десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 "Кинджал" (остаточно тип і кількість дадуть ПС)", - зазначили у КМВА.

Внаслідок ракетної атаки у Києві є значні руйнування житлового фонду та пошкодження інфраструктури.

Як повідомляли "Ми-Україна", одна з постраждалих внаслідок ракетної атаки на Київ померла. За даними КМВА, це 86-річна жінка. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.