Мер Лондона все ж погодився відправити в Україну здані на утилізацію автомобілі

Мер Лондона все ж погодився відправити в Україну здані на утилізацію автомобілі

Мер Лондона Садік Хан вирішив дозволити відправку в Україну повнопривідних автомобілів, які підлягають утилізації відповідно до програми ULEZ. Про це повідомляє видання The Telegraph.

Раніше мер Лондона блокував відправлення автомобілів у зону бойових дій, оскільки вважав, що це не принесе лондонцям користі в екологічному, економічному та соціальному плані.

Однак тепер Хан змінив своє рішення та звернувся до міністра транспорту Великої Британії Марка Харпера з проханням "дозволити лондонцям та іншим громадянам всій країні дарувати відповідні транспортні засоби Україні, які підлягають утилізації".

Хан разом з колишнім британським міністром оборони Беном Уоллесом у зверненні до Харпера зазначили, що відправку автомобілів можна налагодити якомога швидше, якщо змінити правила утилізації авто.

"Ми оптимістично налаштовані, що ви працюватимете з нами, щоб дозволити лондонцям та іншим людям по всій країні отримувати гроші за вивезення забруднюючих транспортних засобів з вулиць наших міст, одночасно надаючи життєво важливу підтримку народу України", - йдеться у листі.

Раніше з аналогічною ініціативою виступив Борис Джонсон.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у британському уряді просять мера Лондона Садіка Хана все ж таки передати машини, які підуть на металобрухт, Україні

Як повідомляли "Ми-Україна", Латвія планує передавати Україні автомобілі з російськими номерами, які будуть конфіскувати.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.