Минулої доби зафіксовано 613 обстрілів на Куп'янському та Лиманському напрямках - Фітьо

Минулої доби зафіксовано 613 обстрілів на Куп'янському та Лиманському напрямках - Фітьо

За минулу добу, 3 січня, окупанти завдали понад 1000 обстрілів на трьох напрямках та намагалися наступати поблизу населеного пункту Синьківка. Про це у ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна" повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ володимир Фітьо.

Минулої доби лунали обстріли на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.  Противник завдав удару з артилерії, було зафіксовано 613 обстрілів на Куп'янському та Лиманському напрямках та 449 - на Бахмутському.

На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили три ворожі атаки. 

Ворог намагався наступати поблизу населеного пункту Синьківка, аби просунутися в напрямку Куп'янська. Проте, ворогу не вдалося цього досягти, незважаючи на те, що на цьому напрямку ворог завдва 14 авіаційних ударів та використосував весь арсенал авіації.

Також армія окупантів скидала керовані аваіційні бомби поблизу Серебрянського лісництва. Було задіяно 30 дронів-камікадзе по ЗСУ.

Силами оборони було знищено 171 окупант та 44 одиниці військової техніки. Серед техніки знищили один танк, два БМП-2 та два МТОБ.

На Бахмутському напрямку відбили чотири ворожі атаки у населених пунктах Андріївки та Богданівки.  Там ворог наступає у сторону Часового Яру. Було завдано три авіаційних удари, використано 36 дронів. 

На цьому напрямку армія окупантів зменшилася на 113 осіб та 48 одиниць техніки. 

Загалом за грудень місяць ЗСУ знищили та поранили близько 14000 окупантів та знищили 1236 одиниць техніки.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти відразу після виготовлення ракет відправляють їх на фронт. Інколи навіть не дотримуючись стандартів маркування ракети.

"Є служби, які можуть підготувати інформацію щодо підготовки до удару. Вирахувати неможливо. Як ми можемо знати, коли ворог планує? Він може спланувати удар, зробити його «характерним», як по Київській області, по заходу нашої держави чи по Одеській області і призначити день. Потім той день можна відтермінувати, потім ще щось додумати якісь фактори: розвіддані, які має ворог; погодні умови і тд. Рішення приймається напередодні, тому вираховувати якісь дати не потрібно, потрібно бути завжди на сторожі, що це може статися у будь-який день", - розповів він.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.