Мінус один: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ще одного ватажка ХАМАС

Мінус один: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ще одного ватажка ХАМАС

Ізраїльська Армія оборони прозвітувала про ліквідацію ще одного ватажка ХАМАС, який керував бойовиками під час вторгнення в Ізраїль. Йдеться про очільника повітряних сил угруповання Мерада Абу Мерада, інформує пресцентр ЦАХАЛу.

"Винищувачі ЦАХАЛу завдали удару по оперативному штабу терористичної організації ХАМАС, з якого здійснювалося управління повітряною діяльністю терористичної організації. Під час удару винищувачі ЦАХАЛу ліквідували Мерада Абу Мерада, який очолював повітряну систему ХАМАС у місті Газа і був відповідальний за керівництво терористами під час різанини в суботу", - йдеться у повідомленні.

Також військові розповіли, що завдавали цієї ночі авіаударів по різних районах Сектору Ґази, під вогневим ураження опинились десятки об'єкті палестинського угруповання та елітний його підрозділ "Нухба". Бойовики останнього були "однією з провідних сил" нападу на Ізраїль.

Допис ЦАХАЛ супроводжується відеокадрами ударів.

Нагадаємо, напередодні, 13 жовтня, ізраїльські ЗМІ повідомили, що військові Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) зайшли у Сектор Ґази.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ліванське воєнізоване угруповання та політична партія "Хезболла" заявила, що жодні спроби третіх країн чи міжнародних організацій переконати її не втручатись у палестинсько-ізраїльський конфлікт не матимуть жодного ефекту.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.