Мінус понад 4000 окупантів за 14 днів: Сирський озвучив втрати рф на сході

Мінус понад 4000 окупантів за 14 днів: Сирський озвучив втрати рф на сході

Втрати ворога у Східній операційній зоні, яка включає Харківський, Ізюмський, Лиманський, Лисичанський, Курахівський, Куп'янський, Бахмутський, Авдіївський та Вугледарський напрямки, перевищила показник у 4000 бійців за два тижні. Відповідні дані навів командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський.

Генерал-полковник зазначив, що агресор не полишає намірів та продовжує спроби наступальних дій на кількох напрямках в межах зони відповідальності ОСУВ "Хортиця" одночасно. Так, не рахуючись із суттєвим втратами в живій силі противник здійснює атаки поблизу Куп'янська.

"На півночі та півдні від Бахмута російські війська намагаються перехопити ініціативу, шляхом проведення контратак", - додав Сирський. 

Однак він наголосив, що Сили оборони України стійко тримають оборону і не дають російській армії здійснити задумане. Втрати ворога в особовому складі, технічному забезпеченні та озброєнні неухильно зростають кожного дня. 

"За два тижні в районі відповідальності ОСУВ "Хортиця" російські окупаційні війська втратили понад 4000 осіб. Знищено та пошкоджено понад 500 одиниць військової техніки окупантів", - розповів Сирський.

Нагадаємо, минулої доби популяція окупантів на лінії Лиман-Куп'янськ скоротилась на 244 бійця, а на Бахмутському напрямку - на 122. На обох вказаних відтинках фронту Сили оборони України знищили сукупно 45 одиниць військової техніки противника. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за бойову добу 13 листопада армія окупантів втратила 920 військових. Спочатку повномасштабного вторгнення втрати ворога становлять близько 313 470 військовослужбовців

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.