Мішель пояснив, чому потрібно почати переговори з Україною щодо вступу в ЄС

Мішель пояснив, чому потрібно почати переговори з Україною щодо вступу в ЄС

Президент Європейської ради Шарль Мішель очікує на позитивне рішення щодо відкриття переговорів з Україною про вступ в ЄС. Про це він заявив під час візиту до Києва.

Він наголосив на важливості такого рішення щодо України, оскільки воно продемонструє усю серйозність та надійність ЄС як партнера.

"Засідання Європейської ради в грудні буде складним, тому що перед нами стоять дуже складні питання. Перше з них, про яке важливо знати всім вам - це те, що ми називаємо оглядом фінансових систем, оглядом європейського бюджету. І ці дебати частково пов'язані з Україною, в рамках яких ми сподіваємося ухвалити рішення про мобілізацію додаткового пакету фінансової допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро в рамках першого пункту. Ми повинні прийняти позитивне рішення і ми повинні переконати в цьому всі країни-члени. І це рішення - так чи ні, тому що це має бути звіт, це має бути дозвіл. Це означає, що ми повинні його прийняти. Але я щиро сподіваюся, що ми приймемо позитивне рішення, щоб послати вам позитивний сигнал. І чому це важливо, важливо для українців? Це покаже позитивний сигнал, що ми налаштовані серйозно, що ми надійні", - наголосив Шарль Мішель.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше президент Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що ЄС вже надав Україні допомоги на 85 мільярдів євро. Крім того Брюссель планує виділити Києву ще 50 мільярдів євро допомоги.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.