Молдова продовжила надзвичайний стан через війну в Україні ще на 30 днів

Молдова продовжила надзвичайний стан через війну в Україні ще на 30 днів

Парламент Молдови через війну в Україні вирішив продовжити режим надзвичайного стану ще на 30 днів. Режим діятиме з 1 грудня, інформує NewsMaker.

Відомо, що за дане рішення проголосували більшість депутатів.

Міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос додав, що необхідність продовження надзвичайного стану зумовлена ризиками для безпеки країни.

"У холодну пору року існує ризик посилення російських атак на українську енергетичну інфраструктуру. Це може негативно позначиться на постачанні електроенергії в нашу країну. При цьому не можна виключати прямі ризики енергетичної нестабільності, спричинені скороченням обсягів постачання природного газу росії", - йдеться в повідомленні.

Зазначаʼться, що вперше режим надзвичайного стану запровадили в країні 24 лютого 2022 року через напад країни-агресорки на територію України.

Нагадаємо, що Індія демонструє зближення з США, тоді як з росією країна намагається дистанціюватися, хоча б в політичному вимірі. 

Як повідомляли "Ми-Україна", станом на ранок українсько-словацький кордон розблокований. Йдеться про пункт пропуску "Вишнє Нємецке". 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.