Monobank заявляє про масовану DDoS атаку (оновлено)

Monobank заявляє про масовану DDoS атаку (оновлено)

Віртуальний Monobank, другий за величиною емітент карток в Україні, заявляє про масовану DDoS атаку вдень у вівторок. Про це повідомив співвласник Monobank Олег Гороховський.

Об'єкт атаки - це точки входу на Amazon (банки, сайт).

Співвласник зазначив, що ситуація під контролем.

У Сумах не працюватиме повітряна тривога через збій у "Київстарі". Крім цього, не працюватимуть сповіщення і на Харківщині. Причина – проведення технічних робіт сирени.

UPD: Станом на 13:58 роботу банка відновлено, зазначає Олег Гороховський.

Нагадаємо, масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар", який стався вранці 12 грудня, приніс проблеми не лише абонентам компаній, а і банківському сектору, користувачам ПРРО та комунальним службам низки міст. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Львові міським службам вручну довелося вимикати вуличне освітлення, автоматична система не спрацювала. А у Сумській області - в одній з місцевих громад - тимчасово перестала працювати система сповіщення цивільного захисту. А у Чернівцях заявили про виникнення труднощів з оплатою за проїзд в громадському транспорті.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.