Може прилетіти: Ігнат не виключив ударів по Україні з території Білорусі

Може прилетіти: Ігнат не виключив ударів по Україні з території Білорусі

Україна не має жодних ілюзій щодо відсутності загроз в небі зі сторони Білорусі. Там досі стоять російські зенітно-ракетні та оперативно-тактичні ракетні комплекси, а також присутня авіація рф, а тому "може прилетіти", сказав в ефірі "Ми-Україна" речник командування Повітряних Сил Юрій Ігнат.

Він нагадав, що і на початку повномасштабного вторгнення українська сторона не очікувала атак з Білорусі.

"І сьогодні у нас угруповування військ розгортається теж на північних наших кордонах, посилюється там протиповітряна оборона, посилюються загородження різних типів, тому очікувати можна що завгодно. Ми не маємо жодних ілюзій що щось там не відбудеться. росія там тримає комплекси зенітно-ракетні, вона там тримає "Іскандери", вона там тримає авіацію (можливо не в такій великій кількості як на початку вторгнення), але ж Білорусь - союзна державна (росії - ред.), поки що", - роз'яснив він.

Нагадаємо, командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв 3 жовтня повідомив, що Сили оборони посилюють системи протиповітряної оборони на півночі України. За його словами, у Північній операційній зоні разом з головами обласних військових адміністрацій наразі вживаються заходи щодо підвищення кількості мобільних вогневих груп. Це призведе до підвищення ефективності ППО в північних регіонах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська під час змішаних, тобто ракетно-дронових атак дуже часто використовують складні траєкторії, щоб виснажити нашу ППО.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.