МЗС Німеччини: Все населення Гази стало заручниками ХАМАС

МЗС Німеччини: Все населення Гази стало заручниками ХАМАС

Терористи ХАМАС взяли у заручники усе населення у секторі Гази. Відповідну заяву зробила очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в ході візиту до Ізраїлю.

За її словами, ХАМАС використовує населення Гази як щит.

"ХАМАС зараз барикадується за ще більшою кількістю невинних людей і використовує їх як щит у Газі. Їхні тунелі, їхні склади зброї та командні центри навмисно розташовані в житлових будинках, супермаркетах та університетах. Можливо, навіть у лікарнях", - зазначила голова німецького зовнішньополітичного відомства.

Анналена Бербок в Ізраїлі зустрілася з родинами громадян ФРН, яких терористи викрали і вивезли до Гази у ході нападу на Ізраїль.

Як відомо, Ізраїль готується до проведення масштабної наземної військової операції у Газі. На кордонах сектору Гази вже почали збиратися ізраїльські війська, зокрема, там формується в колони військова техніка.

Як повідомляли "Ми-Україна", Збройні сили Ізраїлю оголосили про продовження терміну евакуації з північної частини сектору Ґази на південь. Місцевим дали на виїзд з небезпечної території ще шість годин.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.