На деяких позиціях в Авдіївці оборону тримають шість українців, а штурмують - 100 росіян

На деяких позиціях в Авдіївці оборону тримають шість українців, а штурмують - 100 росіян

На деяких позиціях в Авдіївці, що в Донецькій області, оборону тримають шість українських воїнів, а штурмують - близько 100 окупантів.

Про це розповів заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін у своєму Telegram-каналі.

"Вони не рахуються зі своїми втратами. Ми теж з їхніми втратами не рахуємось. Насправді складно точно порахувати, в якій кількості росіяни тут гинуть", - зазначив Жорін.

Загалом, за словами замкомандувача 3 ОШБр, їм вже вдалось знищити понад 4 тис. російських військових. Таких втрат, як в боях за Авдіївку, на думку Жоріна, окупаційне військо ще ніде не мало. 

Українські сили зараз "стирають" мінімум шість бригад російської армії та одну бригаду так званої "ДНР", спецназ ГРУ і "якихось їхніх ССО-шників". Максим Жорін також прокоментував розподілення сил у боях за місто: є позиції, де тримають оборону шість українських воїнів, а штурмують - близько 100 окупантів.

Нагадаємо, попередня кількість втрат російських військ в Авдіївці, що в Донецькій області, оцінюється в 4 200 вбитих та поранених. Проти сил 3 ОШБр на цій ділянці фронту в Авдіївці перебуває не менше 15 тис. особового складу армії росіян. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Авдіївці тривають запеклі бої у межах міста. Окупанти завдають масованих бомбових ударів та постійно намагаються штурмувати. Сили оборони застосовують усі наявні у них засоби для стримування ворога.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.