На Гаваях почалося виверження вулкана Кілауеа (фото)

На Гаваях почалося виверження вулкана Кілауеа (фото)

Геологічна служба США повідомила у неділю, що на Великому острові Гавайських островів почав вивергатися вулкан Кілауеа, втретє у цьому році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За даними Геологічної служби, виверженню передував період сильної сейсмічності та "швидкого підйому" вершини.

Гавайське агентство з управління надзвичайними ситуаціями написало у соцмережі Х (колишньому Твіттері), що виверження не становить лавової загрози для громад, однак вулканічні частки та гази можуть створити проблеми з диханням для людей, які піддалися впливу виверження.

Кілауеа, який розташований у закритій зоні національного парку Гавайських вулканів, є одним із найактивніших вулканів у світі. У 2019 році низка землетрусів і потужне виверження вулкана призвели до руйнування сотень будинків і підприємств, йдеться у повідомленні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, очікується, що незабаром в росії та на окупованих нею територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.