На Херсонщині рф обстріляла авіабомбами пам'ятку козацього періоду Кам'янську Січ

На Херсонщині рф обстріляла авіабомбами пам'ятку козацього періоду Кам'янську Січ

Армія окупантів вдарила авіабомбами по пам'ятці національного значення "Кам'янська Січ", що на Херсонщині. Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

“Судячи з відео, перший з трьох вибухів стався на території господарчого передмістя Січі, де знаходяться досі недосліджені об'єкти І половини 18 ст.”, - написав Карандєєв.

На цьому місці були недосліджені виробничі об’єкти залізотопного та гончарного комплексу першої половини XVIII століття.  

Другий приліт зафіксували на території сучасного туристичного об’єкта - біля хреста та могили кошового отамана Костя Гордієнко. 

"Сьогодні росія завдала чергового удару по нашій спадщині — поцілила у Кам’янську Січ. Це вкотре доводить, що російська федерація цілеспрямовано нищить нашу матеріальну культуру, аби стерти українців як націю", — заявив виконувач обов'язків міністра культури Ростислав Карандєєв. 

Нагадаємо, російські окупаційні війська вчергове атакували Херсонську область, в результаті обстрілу є загиблі та постраждалі. Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Росіяни вбили у Бериславі двох іноземних волонтерів – громадян Франції", - зазначив очільник ОВА Олександр Прокудін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська обстріляли карету швидкої допомоги на Херсонщині. Службовий транспортний транспорт зазнав пошкоджень.

 

 

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.