На Крим суне ше один шторм: після попереднього - 100 000 людей досі без світла

На Крим суне ше один шторм: після попереднього - 100 000 людей досі без світла

Станом на ранок 28 листопада в поки що підконтрольному росіянам Криму без електрики досі залишається 93 000 осіб. Режим надзвичайної ситуації продовжує діяти в 10 "муніципальних утвореннях" півострова, відзвітував кримський гауляйтер Сергій Аксьонов. 

За озвученим ним даними, знеструмленими також залишаються 73 котельні, води немає у більш як 250 населених пунктах. Електроенергія нині відсутня у частини споживачів Сімферопольського, Сакського, Бахчисарайського, Нижньогірського та Білогірського районів. 

Режим НС діє у Джанкої, Євпаторії, Красноперекопському, Сакському, Сімферопольському, Білогірському, Нижньогірському, Джанкойському та Чорноморському районах. До цього списку ризикують приєднатися ще Алушта, Судак та Первомайський район.

Попри запевнення про якнайшвидше відновлення постачання електрики, місцеві обіцянкам російської влади не надто вірять. У коментарях можна зустріти наступне:

  • "Ну спостерігаємо до кінця дня. Обід, Зарічне світла немає До нового урагану 5 годин..."; 
  • "Кому вірити ахаха в одній групі кажуть всім відновили, в іншій кажуть відновлять, а я як сидів без світла 3 дні так і сиджу всім тут по*** на людей";
  • "Дуже сподіваємося, що увімкнуть, а то вже 2 добу сидимо і чекаємо";
  • "Урожайне. Будь ласка. Зробіть світло. Будинок охолонув, а все на електриці затягнуте. Як у багатьох власне";
  • "Тільки не уточнили до кінця якого дня! У нас, наприклад, на вул. Сільській і не починали. А роботи на повний робочий день";
  • "Треба обслуговувати протягом року дроти та трансформатори та інше! А не коли вітер дуне і все сидять без світла. Якщо робити все вчасно, то такого не було б! Весь рік нічого не роблять, а потім у них НС".
  • "Проблеми з електроенергією в основному через бездіяльність місцевої влади. Всі знали, що буде другий ураган, але ніхто не перейнявся оглянути аварійні дерева і спиляти їх. А тепер маємо те, що маємо".
     

При цьому Кримські метеорологи попередили про насування ще одного шторму. Як очікується, він накриє окупований півострів сьогодні ввечері або завтра упродовж доби. 

"У Криму очікуються дощі, у центральних, південних та східних районах дуже сильні. Пориви вітру посиляться до 15-20 метрів за секунду, місцями до 25 метрів за секунду. На окремих річках Криму очікуються підйоми рівнів води на 0,5-1,5 метра без досягнення небезпечних позначок", - вказано у повідомленні ГУ МНС по Криму.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в неділю, 26 листопада, у поки що підконтрольному росіянам Криму вирував "шторм століття". Найбільші проблеми виникли у Євпаторії - там спочатку затопило трасу до Саків, а згодом вода дійшла і до будинків місцевих жителів та затопила будівлі. Через це окупаційна влада розпочала евакуацію в регіоні.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.