На Куп’янському напрямку бійці дроном знищили раритетну гармату 40-х років (відео)

На Куп’янському напрямку бійці дроном знищили раритетну гармату 40-х років (відео)

На Куп'янському напрямку дрон-камікадзе, використаний прикордонниками штурмової бригади "Сталевий кордон", успішно знищив російську гармату, яка була розроблена ще у 40-х роках минулого століття.

Цю інформацію опублікувало Міністерство внутрішніх справ України у Facebook, супроводжуючи її відповідним відеоматеріалом.

"Дрон-камікадзе відділу "Сталевий Кордон" здійснив успішну атаку на раритетну гармату", - заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Під час аеророзвідки на Куп'янському напрямку, прикордонники штурмової бригади "Сталевий кордон" виявили ворожий зенітно-артилерійський комплекс С-60, оснащений гарматою АЗП-57 калібру 57 мм, яка була розроблена у середині 1940-х років.

Ці гармати останній раз були використані радянськими військами під час Афганської війни, і після розпаду СРСР більшість колишніх радянських країн, включаючи Україну, вивели С-60 з озброєння через їхню застарілість.

"Подивитись на музейний експонат вилетів прикордонний дрон-камікадзе. Результати цієї вибухової зустрічі добре видно на відео", - підкреслили у МВС.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти встановили новий термін для виходу на адміністративні кордони Донецької області - це має статися до 31 грудня. Вони активно просуваються в напрямку Авдіївки, використовуючи свою військову силу для захоплення цього населеного пункту.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.