На Одещині сильний вітер та хуртовина вдвоє зігнули величезну металеву електроопору (фото)

На Одещині сильний вітер та хуртовина вдвоє зігнули величезну металеву електроопору (фото)

Одна з металевих опор лінії електропередач на Одещині не витримала негоди - хуртовина та сильний вітер сильно погнули конструкцію. Відповідне фото оприлюднили в НЕК "Укренерго".

"На фото - наслідки сьогоднішньої негоди в Одеській області. Хуртовина такої сили, що не витримала одна з металевих опор нашої лінії електропередач. Розподільчі мережі обленерго також пошкоджені", - йдеться у описі до знімка.

Також у компанії наголосили, що у південних регіонах країни продовжує вирувати негода, через що багато споживачів на Одещині та Миколаївщині залишилися без світла.

"Наші ремонтні бригади разом з колегами з обленерго вже почали відновлювальні роботи, щоб максимально швидко повернути стабільне енергопостачання споживачам. В деяких населених пунктах це вже відбулось. Але через значний обсяг пошкоджень та низьку температуру це потребуватиме більше часу, ніж в теплу погоду", - зазначили в "Укренерго".

Разом з тим у компанії наголосили - як тільки погодні умови дозволять поновити відновлювальні роботи, енергетики почнуть посилено працювати.

Крім того "Укренерго" закликає українців у всіх регіонах споживати електроенергію ощадливо, адже погодні умови погіршаться у більшості областей України найближчим часом.

"Через значний обсяг пошкоджень повітряних ліній електропередачі Укренерго та розподільчих мереж обленерго, на обладнання, яке залишилось в роботі, лягло подвійне навантаження. Це може призвести до додаткових пошкоджень мереж вже з технічних причин... Тому закликаємо споживати електроенергію ощадливо", - йдеться у повідомленні.

Знімок екрана 2023-11-26 о 19.45.32.png (1.23 MB)

Як повідомляли "Ми-Україна", на Одещині зі снігових заметів рятувальники вилучили вже понад 120 транспортних засобів. Серед них пʼять автомобілів швидкої медичної допомоги, всі вони прямували на виклики.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.