На окупованій території Запорізької області росіяни набрали лише 30% медперсоналу

На окупованій території Запорізької області росіяни набрали лише 30% медперсоналу

На окупованій території Запорізької області росіяни набрали лише 30% медперсоналу. Про це повідомили у Центрі нацспротиву.

За інформацією Центру нацспротиву, окупанти переобладнали більшість лікарень в області на військові госпіталі, а місцевих лікують за залишковим принципом. Ба більше - з 1 січня 2024-го року лікувати будуть лише громадян з російським паспортом.

"На тимчасово окупованих територіях Запорізької області від "визволителів" втекли 70% медперсоналу. Загалом регіон потребує 1300 фахівців, адже більшість місцевих покинули регіон й відмовились співпрацювати з ворогом", - наголосили в ЦНС.

Нагадаємо, окупанти грабують промислові об’єкти на Запоріжжі. Про це повідомив Центр нацспротиву.

Росіяни вивозять із заводів лом й відправляють його в рф через порт у Бердянську. Грабунок відбувається "підрядниками" під наглядом солдатів ЗС рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за добу відбулось понад 70 бойових зіткнень. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили вісім атак противника. Окупанти завдали авіаційних ударі, під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.