На Таврійському напрямку ворог збільшив активність артилерії та перегруповується, –Штупун

На Таврійському напрямку ворог збільшив активність артилерії та перегруповується, –Штупун

На Таврійському напрямку противник влаштовує перегрупування, Сили оборони готуються до збільшення його активності.

Про це повідомив полковник Олександр Штупун, речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Станом на 6:00 21 січня ворог протягом двох діб вже не завдавав нашій операційній зоні авіаударів. Втім вчора дещо збільшував активність артилерії - зафіксовано 703 артилерійських обстрілів. Також минулої доби було менше боєзіткнень - всього 30 та застосування FPV-дронів. Але ворог перегруповується і ми готуємось до збільшення його активності", - пояснив він.

Штупун вказав, що найбільше зусиль окупанти зосередили біля Авдіївки, Невельського та Первомайського. Загалом на Авдіївському напрямку було відбито 23 атаки противника.

Крім того, за його словами, було відбито 6 атак біля Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки, а також противник провів неуспішну спробу просунутися західніше від Вербового.

Штупун підкреслив, що російське угруповання на Авдіївському напрямку налічує понад 40 тисяч осіб. За добу втрати ворога склали майже 300 осіб і 27 одиниць техніки.

В операційній зоні ОСУВ "Таврія" загальні втрати рф за 20 січня становили 296 осіб і 27 одиниць військової техніки, зокрема, три танки, одна бронемашина, одна артсистема і шість автомобілів. Також було знищено один склад боєприпасів противника.

Як повідмоляв "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська обстріляли Мирноград, Селидове й Костянтинівку, що на Донеччині. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.