На Таврійському напрямку ЗСУ взяли у полон десятьох окупантів, - Сили оборони

На Таврійському напрямку ЗСУ взяли у полон десятьох окупантів, - Сили оборони

Сили оборони України за період з 6 по 8 січня знищили та Таврійському напрямку 1281 окупанта, ще майже 30 бійців армії рф за ці три дні поповнили обмінний фонд. 

Як повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський, лише за минулу бойову добу противник позбувся на вказаній ділянці фронту 375 солдат, ще майже 10 осіб обрали здатися. Українські захисники також утилізували більше двох десятків ворожої військової техніки, два танки та п'ять бойових броньованих машин зокрема. 

За учорашній день на Таврійському напрямку відбулось 37 боєзіткнень, російські військовослужбовці здійснили 452 артилерійські обстріли та завдали п'ять ракетних ударів. 

  • Авдіївський напрямок. Противник не відмовляється від наміру взяти Авдіївку в оточення. Минулої бойової доби Сили оборони України відбити три ворожі атаки під Авдіївкою, Сєверним та Тоненьким і ще 15 - поблизу Первомайського та Невельського. 
  • Мар’їнський напрямок. На вказаній ділянці фронту на добу українське військо відбило 12 атак в районах Георгіївки та Новомихайлівки. 
  • Запорізький напрямок. На цьому відтинку фронту за учорашній день ЗСУ відбили сім атак південніше Червоного, західніше Вербового та північніше Новопрокопівки.
  • На Шахтарському напрямку штурмових або наступальних дій росіян не зафіксовано. 

Нагадаємо, в операційній зоні, за яку відповідає ОК "Південь", спостерігається нарощування ворогом здійснення штурмових дій. Противник практично не використовує під час техніку, однак час від часу задіює авіацію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби російська армія позбулася в Україні ще понад 800 бійців. Сукупні втрати ворога за майже два роки війни становлять майже 366 тис. військовослужбовців.

Головне