На території Румунії впав російський безпілотник

На території Румунії впав російський безпілотник

Російський безпілотник впав на території Румунії під час атаки рф по Україні у четвер, 14 грудня. Про це повідомило Міністерство оборони Румунії. 

"Під час чергової атаки Росії на українську портову інфраструктуру на Дунаї, впав на румунську територію", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що безпілотник залишив вирву глибиною 1,5 метра біля села Грінду. Населений пункт розташований за вісім кілометрів від українського порту Рені.

"Румунські винищувачі F-17 і військові літаки Eurofighter, що належать члену НАТО Німеччині, були підняті в повітряний простір Румунії", - зазначили в Міністерстві оборони.

Румунська влада засуджує російську федерацію за напад на Україну та атаки по цивільній інфраструктурі.

Нагадаємо, що протягом останньої доби, 12 грудня, російські війська 113 разів обстріляли Херсонську область. У результаті атаки є постраждалі. Окупанти випустили 606 снарядів, використовуючи міномети, артилерію, "Гради", танки, безпілотники та авіацію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські Повітряні сили успішно збили 41 з 42 ударних безпілотників Shahed-136/131 під час нічних атак, головним чином в Одеській області.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.