На ТОТ знаходиться понад 400 000 російських військових, - ГУР

На ТОТ знаходиться понад 400 000 російських військових, - ГУР

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що росія розгорнула на окупованій території України більше 400 000 солдатів, а також велику кількість озброєння.

Про це він розповів під час виступу на телеканалі "Київ".

За його словами, рф має достатньо сил для проведення обмежених військових операцій на окремих ділянках фронту. Він також відзначив, що на території України знаходиться значна кількість озброєння російської армії.

"Угрупування окупантів в Україні на тимчасово окупованих територіях, нагадуємо, це понад 400 тисяч російських військовослужбовців. До того ж нову зброю розконсервують та постачають на фронт", - підкреслив Юсов.

Він також зазначив, що в росії продовжується мобілізація і цей процес тривав протягом всього літа.

"Не йдеться про повторення сценарію, який був у лютому 2022 року. Але на окремих ділянках фронту ворог і надалі може проводити обмежені наступальні операції", - підкреслив представник Головного управління розвідки.

Нагадаємо, на  тимчасово окупованих територіях окупанти розпочали кампанію з примусового збирання крові для використання її в окупаційних військах.

Зокрема, на захоплених територіях Донеччини, вони примушують колаборантів, студентів з фейкових вищих навчальних закладів та учасників "добровільних" організацій, що підконтрольні Кремлю, здавати кров до центрів збору крові. Здача крові здійснюється за підписом, і відмова може мати наслідки.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, бойові втрати ворога перевалили за 295 500 бійців.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.