На всіх ділянках фронту точаться важкі бої, - Сирський

На всіх ділянках фронту точаться важкі бої, - Сирський

Генерал-полковник, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський здійснив візит до військових частин на Куп'янському напрямку та провів наради з командирами стосовно можливих сценаріїв дій противника та перерозподілу сил та засобів ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Сухопутних військ ЗСУ у Facebook.

Сирський зазначив, що оперативна обстановка залишається напруженою, з важкими боями на всіх ділянках фронту. Ворог продовжує проводити активні наступальні дії та посилює свої резерви.

Під час відвідування командирів на пунктах управління та оперативних нарад були розглянуті можливі сценарії дій противника, враховуючи результати розвідки.

"З метою вирішення проблемних питань, які критично важливі для стійкості оборони, було віддано необхідні вказівки та проведено перерозподіл сил та засобів", - сказав він.

Сирський підкреслив, що головними пріоритетами є ефективне здійснення розвідувальних заходів, узгоджене використання всіх засобів вогневої підтримки, захист військових підрозділів від радіоелектронного впливу та збереження життів українських військових.

Нагадаємо, українські військовослужбовці потопили п'яту частину Чорноморського флоту росії. Навесні 2022 року Чорноморський флот рф нараховував понад 70 кораблів. З того часу було знищено 13 кораблів окупантів, а також будівлю штабу Чорноморського флоту.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з’явилися супутникові знімки наслідків ураження аеродрому "Бельбек" в Криму.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.