Над Дніпром збили російську авіаракету Х-59

Над Дніпром збили російську авіаракету Х-59

Підрозділ Повітряного командування Схід 3 січня ліквідував російську керовану авіаційну ракету Х-59.  Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

"Оборонці з ПвК Схід збили ракету над Дніпровським районом", - написав посадовець.

Близько 14:00 в Дніпропетровській області оголосили повітряну тривогу. О 14:18 Повітряні сили ЗСУ повідомили про рух ракети у напрямку Дніпра. А вже о 14:20 місцеві пабліки повідомили про вибухи в обласному центрі.

Нагадаємо, останні ракетні атаки на Україну свідчать про те, що російські війська акцентують удари на об'єктах оборонної промисловості, а не на енергетичних об'єктах, як це відбувалося минулої зими.

Інформацію про це оприлюднило Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі Х.

У розвідці розповіли, що починаючи з 29 грудня 2023 року, росія збільшила інтенсивність ракетних ударів великої дальності проти України. рф використала значну кількість крилатих ракет, випущених з повітря, і балістичних ракет, які вона накопичила протягом останніх місяців. Здається, що цілями останніх ударів були об'єкти оборонної промисловості України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, через російську атаку 2 січня у багатоповерхівці Солом’янського району Києва, повністю вигоріло сім квартир, пошкоджена 321 квартира в двох будинках. 

Заступник міського голови зазначив, що говорити про терміни відновлення можна буде тільки після проведення експертиз.

 

Головне