Наліт "шахедів" на Одещину: Гуменюк розповіла про наслідки

Наліт

Росіяни у ніч проти 10 лютого атакували Одесу та область кількома хвилями "шахедів". Нині відомо про щонайменше чотирьох поранених, розповіла в ефірі марафону "Єдині новини" керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк. 

Першу хвилю дронів-камікадзе агресор запустив 9 лютого пізно ввечері. Ціллю атаки стала Одеса та її інфраструктура. 

"Тут вдалось знищити всі дев'ять "шахедів", але уламками у припортовій інфраструктурі пошкоджено об'єкт, одна людина отримала поранення", - розповіла Гуменюк. 

В місцевій ОВА уточнили, що травми внаслідок атаки дістав 44-річний чоловік, у нього діагностовано осколкове поранення передпліччя. Наразі його ушпиталено. 

"Далі ворог спрямував безпілотники вже на південь Одещини, цілив по припортовій інфраструктурі. Є інформація про трьох поранених", - зазначила очільниця пресцентру ОК "Південь". 

Другу і третю хвилі атак ворог спрямовував по припортовій інфраструктурі Подунав’я. Тут вдалось знищити 12 дронів. Влучання були у припортові об'єкти. Поранення отримали троє працівників.

Також постраждала цивільна інфраструктура Ізмаїла - понівечено технічні приміщення промислових і сервісних об’єктів, пошкоджено дорожнє покриття, вантажні та легкові автівки, в кількох житлових будинках вибити вікна, побито фасади, дахи. Без постраждалих.

Відбій повітряної тривоги на Одещині пролунав о 6:16. Остаточні підсумки після збору даних будуть оприлюднені пізніше. 

Нагадаємо, у ніч з 9 на 10 лютого росіяни знову атакували Україну баражуючими боєприпасами. Цієї ночі окупанти випустили 31 дрон-камікадзе, атака головним чином була спрямована на ураження Одещини та Харківщини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Харків у ніч на 10 лютого зазнав атаки трьома ударними дронами, є "приліт" по одній з місцевих АЗС. Ворог поцілив по автозаправній станції на південному-сході міста, внаслідок чого стався розлив пального. Воно зайнялося і залило найближчу вулицю, вогонь охопив щонайменше 14 приватних житлових будинків. Станом на цю годину відомо про сімох загиблих, троє з яких діти.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.