Намагалися нелегально потрапити до Румунії: на кордоні затримали ще 10 ухилянтів

Намагалися нелегально потрапити до Румунії: на кордоні затримали ще 10 ухилянтів

Українські прикордонники затримали 10 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути державний кордон з Румунією. Про це повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби України.

Чоловіків затримали, коли вони намагалися подолати загороджувальний паркан. Прикордонники були змушені відкрити попереджувальний вогонь, щоб зупинити порушників.

"Учора на Буковині прикордонники зафіксували рух кількох осіб в бік державного кордону з Румунією. Група реагування застала порушників, коли ті вже намагалися подолати загороджувальний паркан. Щоб їх зупинити, правоохоронцям довелося зробити кілька попереджувальних пострілів. В результаті 10 чоловіків затримано, на них складено матеріали про адмінправопорушення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", станом на 4 січня органи Національної поліції відкрили близько 9000 кримінальних проваджень щодо осіб, які ухиляються від призову за мобілізацією. 2600 таких матеріалів вже направлені до суду.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.