НАЗК визнало найбільшого німецького інвестора у будівельній галузі рф Knauf спонсором війни

НАЗК визнало найбільшого німецького інвестора у будівельній галузі рф Knauf спонсором війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло компанію Knauf у список міжнародних спонсорів війни. Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Своє рішення в Нацагентстві пояснили тим, що компанія активно сприяє мобілізації в росії, зокрема відправляє своїх співробітників на війну в Україну. 

Також Knauf стабільно сплачує до російського бюджету мільйони доларів. Так, за минулий рік Knauf, яка є одним із найбільших у світі виробників будматеріалів, сплатила до російського бюджету близько 117 млн доларів.

Разом з тим у НАЗК наголосили, що керівництво компанії має тісні зв'язки з Кремлем. Зокрема, співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф 23 роки - з 1999-го по 2022 роки - був Почесним Консулом російської федерації у Нюрнберзі.

Крім того є інформація, що Knauf допомагає росіянам будувати завод, де збиратимуть російські "шахеди", які потім запускають по Україні для вбивства мирних людей. При цьому фахівці з Knauf продовжують будувати міста країні-агресору. 

"Це особливо цинічно контрастує з тисячами зруйнованих житлових будинків в Україні армією агресора, що фінансується в тому числі за рахунок податків Knauf", - наголосили у НАЗК.

Довідка. Компанія Knauf з 1993 року принесла в російську економіку понад 1,65 млрд євро. У росії компанія представлена десятьма дочірніми підприємствами, двадцятьма заводами та майже тридцятьма ресурсними центрами. На Knauf у росії працюють близько 4 тисяч осіб. Нині Knauf є одним із найбільших німецьких інвесторів у будівельній галузі росії.

Як повідомляли Ми-Україна, НАЗК запросило СЕО міжнародних компаній, внесених до списку "спонсорів війни", відвідати Україну. Це потрібно, аби вони побачили наслідки російської агресії.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.