Не працюють метро і сирени: що відбувається у Харкові після ракетного удару

Не працюють метро і сирени: що відбувається у Харкові після ракетного удару

Російські окупанти уранці 22 березня масовано обстріляли енергоінфраструктуру Харкова, випустивши по ній понад 15 ракет типу С-300 та Х-22. Ворог цілив виключно по підприємствах електрогенерації та підстанціях, розповів очільник місцевої ОВА Олег Синєгубов в ефірі марафону "Єдині новини".

Влада нині докладає максимальних зусиль для ліквідації наслідків обстрілу.

Місто від ранку залишається майже повністю знеструмленим. В Харкові не курсує електротранспорт, включно з метрополітеном. Наразі станції харківської підземки працюють виключно як укриття. Міський транспорт у місті працює за схемою блекауту. Також в обласному центрі не функціонують світлофори. 

У Харкові активно триває процес розгортання пунктів Незламності. 

"Є ускладнення з екстреними телефонними лініями 101, 102, 103 та 112. Мобільний зв'язок працює, далі будемо дивитися. Для цього розгортаємо пункти Незламності, де фактично мобільний зв'язок та інтернет автономні", - зазначив він.

Попередньо, біля 700 000 абонентів нині перебувають без світла. 

"Ситуація повністю контрольована. Ми розуміємо, що робити і як, це для нас вже не перший такий масований удар", - підкреслив голова ОВА.

У зв'язку з перебоями з електрикою сповіщення населення про повітряні тривоги здійснюватимуться через звукове повідомлення на мобільні телефони, також про загрозу через гучномовці інформуватимуть рятувальники та поліція.

Нагадаємо, у Харкові в результаті ракетної атаки постраждав 43-річний працівник одного з об'єктів енергоінфраструктури.

Як писав "Ми-Україна" раніше, одним з об'єктів сьогоднішньої атаки стала Дніпровська ГЕС у Запоріжжі. В "Укргідроенерго" повідомили, що станція зазнала двох прямих влучань. Більше постраждала ГЕС-2 і наразі оцінити, чи вдасться її в майбутньому відновити невідомо. В прокуратурі повідомили про одного загиблого внаслідок атаки.

Головне