Нічна атака на Харків: кількість постраждалих суттєво зросла

Нічна атака на Харків: кількість постраждалих суттєво зросла

Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки рф на Харків зросла до 57 осіб. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

Він наголосив, що багато містян залишилися взагалі без нічого. У місцевій школі було розгорнуто штаб збору та видачі гуманітарної допомоги.

"Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки вже досягла 57. Ці люди - жителі вулиці Котельної, яких учора ввечері росія залишила без нічого: без домівки, без документів, без грошей, без особистих речей. 

Щоб надати їм усе необхідне, від самого ранку в школі №21 працює штаб збору та видачі гуманітарної допомоги. Потреба є у будівельних матеріалах, в одязі, засобах особистої гігієни", - зазначив Терехов.

Нагадаємо, вночі 10 лютого російські окупанти атакували Харків ударними дронами. Під удар потрапила автозаправна станція, внаслідок чого стався розлив пального. Воно зайнялося та залило найближчу вулицю. Вогнем було охоплено 14 приватних будинків. 

Внаслідок атаки у своїх домівках загинули дві родини. В одній сім'ї загинуло п'ятеро осіб, включно з трьома дітьми, в іншій - ще двоє людей. Згодом правоохоронці розповіли, що не можуть знайти на місці пожежі тіло немовляти. Через надто високу температуру решток майже не залишилося. 

Як повідомляли "Ми-Україна", голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що на атакованому росіянами об'єкті є ще заповнений один резервуар, тож існує небезпека для місцевих жителів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.