Нічний удар по Харкову: ворог знову використав нові бомби УМПБ Д-30

Нічний удар по Харкову: ворог знову використав нові бомби УМПБ Д-30

Обстріл Харкова 31 березня пізно ввечері був здійснений ворогом із застосуванням двох бомб УМПБ Д-30. Вперше боєприпас цього типу був використаний по місту 27 березня. 

"За попередніми даними, окупанти вдарили по місту двома (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). Боєприпаси вказаного типу випускаються з літака", - інформує Харківська обласна прокуратура.

Удар по обласному центру був здійснений близько 22:15, прилетіло поряд з житловою забудовою в Шевченківському районі міста.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що в результаті авіаційної атаки у місті горіли автобуси, ваговоз та один легковик. Руйнувань зазнав один з місцевих навчальних закладів, гуртожиток та житловий будинок. 

"Постраждалих немає", - повідомив він вранці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тестують нову зброю на цивільних: Грабський про авіаційний удар по Харкову

Нагадаємо, 27 березня російські військову вперше за майже два роки скинули на Харків нову авіаційну бомбу - керований боєприпас УМПБ Д-30 СН. В ОВА розповіли, що цей снаряд здатен прилетіти у будь-яку точку обласного центру, тобто його зона ураження - весь Харків. Боєприпаси цього типу ворог запускає з літаків, водночас є дані, що технічні особливості цієї авіабомби дозволяють запускати її також з реактивних систем залпового вогню. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо 418 разів відкривало вогонь по мирних містах та селах Запорізької області. Обстрілів зазнали дев'ять населених пунктів, відомо про одного пораненого та руйнування цивільної інфраструктури внаслідок атаки. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.