Окупанти намагалися атакувати Авдіївку механізованими колонами, - Штупун

Окупанти намагалися атакувати Авдіївку механізованими колонами, - Штупун

Російські окупаційні війська намагалися атакувати місто Авдіївка, що в Донецькій області, механізованими колонами. За останню добу кількість штурмів з боку росіян зросла.

Про це повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі національного марафону "Єдині новини".

За його словами, участь в цій спробі штурму взяло близько півтора десятка одиниць броньованої техніки російської армії. Проте українські оборонці змогли знищити 80% цієї техніки.

"Загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Безуспішно вони штурмували східніше Новобахмутівки, в районах Авдіївки, Сєверного і Первомайського. За минулу добу відбито 13 атак", - додав Штупун в ефірі.

Крім того, поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки активність росіян також не спадає. Зокрема, за останню добу відбито 18 атак. Загалом окупанти на 30% збільшили кількість штурмових дій на Таврійському напрямку. Також вони використовують велику кількість керованих авіабомб у Донецькій області. Переважно їх скидають з винищувачів Су-35.

"Якщо позавчора авіаударів взагалі не було, то вчора зафіксовано 29. Здебільшого ворог скидав керовані авіабомби з Су-35, і переважно в Донецькій області", - розповів речник.

Нагадаємо, Авдіївський напрямок незмінно залишається однією з найгарячіших точок фронту. Тривають безперестанні обстріли, ворог продовжує вдаватися до терористичних актів, завдаючи ударів по цивільних об'єктах.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Авдіївському напрямку російська війська ведуть розвідку боєм. Також ЗСУ постійно намагаються збивати розвідувальні безпілотники ворога.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.