Окупанти вночі знову атакували Мирноград: є загиблий

Окупанти вночі знову атакували Мирноград: є загиблий

Російське окупаційне військо продовжує гатити ракетами по Мирнограду, що у Покровському районі Донеччини. Внаслідок атаки, яку ворог скоїв напередодні пізно увечері, одна особа загинула, ще одна - зазнала поранень. 

"29 січня 2024 року, близько 23:00, російська армія вчергове завдала ракетного удару по м. Мирнограду. За попередніми даними, окупанти обстріляли населений пункт з зенітно-ракетного комплексу С-300", - інформує Донецька обласна прокуратура. 

Жертвою ракетного обстрілу Мирнограда став чоловік 38 років, він як раз їхав з роботи велосипедом. Травмувань внаслідок атаки зазнала 50-річна жінка, потерпілу транспортували до медзакладу. 

Руйнувань зазнали два багатоповерхових будинки та прибудова до готелю.

За фактом чергового обстрілу відкрито кримінальне провадження. 

В цілому за добу, за даними Донецької ОВА, окупаційне військо рф майже два десятки разів обстрілювали населені пункти області. Так, у Цукуриному пошкоджено шість будинків; у Костянтинівці - три приваті домогосподарства, газопровід та ЛЕП; лінію електропередач; у Новомарковому - один будинок; у Сіверську - три багатоповерхівки та об'єкт інфраструктури. У Часовоярській громаді руйнувань зазнали п'ять приватних будинків та два багатоквартирних. 

Нагадаємо, 28 січня армія рф завдала удару по житловому району Мирнограда. Обстріл призвів до поранень трьох осіб, включаючи 15-річного хлопця.

Як писав "Ми-Україна" раніше, близько опівночі 26 січня окупанти здійснили обстріл Мирнограда. Шість місцевих жителів отримали поранення, зафіксовані численні руйнування цивільної інфраструктури.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.