Окупанти з початку року скинули близько 250 авіабомб на Авдіївку

Окупанти з початку року скинули близько 250 авіабомб на Авдіївку

Російські окупаційні війська за перші два тижні 2024 року скинули на Авдіївку близько 250 авіабомб. Про це повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, інформує Радіо Свобода.

За його словами, армія рф частіше почала атакувати місто.

"За перші два тижні нового року ворог скинув близько 250 керованих авіабомб на Авдіївку. Тобто, інтенсивність обстрілів Авдіївки у рази зросла", - зазначив очільник ОВА.

Відомо, що протягом минулого року ворог завдав 146 авіаударів. У місті наразі живе 1131 особа, евакуація триває.

За минулу добу з лінії фронту рятувальники евакуювали 71 мешканця, серед них девєять дітей. 

Нагадаємо, що російські загарбники у пʼятницю, 12 січня, скинули керовану авіабомбу на будинок в Авдіївці, в результаті загинув 28-річний чоловік.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сили спеціальних операцій ЗСУ показали, як знищили штурмову групу окупантів під Авдіївкою. Українські захсники 8 окремого полку ССО виявили російських окупантів під час нічного спостереження. За допомогою дрона з нічним та тепловізійним баченням вдалося побачити чотирьох росіян.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.