Російські окупанти за добу 97 разів обстріляли Херсонщину та вбили двох людей

Російські окупанти за добу 97 разів обстріляли Херсонщину та вбили двох людей

Російське окупаційне військо за минулу добу, 9 листопада, здійснило 97 обстрілів Херсонщини та вбило в регіоні двох мирних жителів. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його даними, окупанти протягом доби випустили по Херсонщині 475 снарядів.

"За минулу добу противник здійснив 97 обстрілів, випустивши 475 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА, АГС,ВКК, ЗУ-23-2 та авіації, з них - 1 ракетний. По місту Херсон ворог випустив 19 снарядів", - зазначив Прокудін.

Разом з тим він додав, що внаслідок ворожих обстрілів на Херсонщині було пошкоджено церкву та дитсадок.

"Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; церкву та магазин у Бериславському районі; дошкільний навчальний заклад, церкву та гаражний кооператив у Херсоні", - повідомив голова  Херсонської ОВА.

І додав: "Через російську агресію 2 людини загинули, ще 5 - дістали поранення".

Нагадаємо, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський вважає, що російські окупанти у річницю звільнення Херсона можуть посилити обстріли міста. Через це жодних великих святкувань у місті не планується.

Як повідомляли "Ми-Україна", російське окупаційне військо вдень 9 листопада здійснило черговий обстріл Херсона, внаслідок якого були загиблі та поранені.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.