Окупанти збільшили активність артилерії на Таврійському напрямку, - Тарнавський

Окупанти збільшили активність артилерії на Таврійському напрямку, - Тарнавський

На Таврійському напрямку зафіксовано збільшення активності артилерії на фронті. За вчора (16 грудня) противник здійснив понад тисячу артобстрілів наших позицій,

Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

За його словами, ворожі сили продовжують активні піхотні атаки та збільшили ефективність дій артилерійських підрозділів, задіюючи їх для підтримки піхоти та залучення бронетехніки та авіації.

За останню добу на Таврійському напрямку, зокрема, зафіксовано ракетний удар, 13 авіаударів, 1044 артилерійських обстріли та 55 бойових зіткнень з боку окупаційних сил. Незважаючи на це, українські війська продовжують ефективно тримати оборону та активно діяти на визначених напрямках.

Тарнавський також повідомив, що втрати російської армії за останню добу значно зросли - 576 осіб живої сили та 57 одиниць техніки було знищено. Серед знищеної техніки - 5 танків, 7 бойових броньованих машин, 8 артилерійських систем та 10 автомобілів.

Раніше Тарнавський розповідав, що більшість штурмових дій росіян відбувались на Донеччині. Там діють штурмові групи до 20 чоловік. За підтримки, зокрема, і бронетехніки вони намагаються йти вперед. Вони зазвичай мають близько десятка машин, на який садять десант.

При цьому останні дві доби кількість штурмів дещо знизилась. Водночас ворог продовжує активні піхотні атаки та артилерійські обстріли.

Як писавв "Ми-Україна" раніше, росіяни тиснуть на персонал Запорізької АЕС і змушують робити доноси.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.