Окупанти відключили український зв'язок на захоплених територіях Запоріжжя, - ОВА

Окупанти відключили український зв'язок на захоплених територіях Запоріжжя, - ОВА

Російські загарбники відключили український мобільний зв'язок на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Натомість там тепер працюють російські оператори, розповів в ефірі "Ми-Україна" очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Він наголосив, що наразі люди, які залишися на підконтрольних росії територіях для зв'язку з рідними використовують виключно інтернет-зв'язок.

Малашко також розповів, що на ТОТ Запоріжчини триває примусова паспортизація. Аби змусити українців брати російські паспорти окупанти вдаються до шантажу.

"Є факти того, що навіть "швидка допомога не приїжджає до хворої лини. Перше питання, чи є у неї російський паспорт", - зазначив голова ОВА.

Водночас він розповів, що під так звані псевдовибори російські загарбники збираються дозволити голосувати людям навіть з українськими паспортами.

Нагадаємо, російське окупаційне військо за минулу добу здійснило 114 обстрілів Запорізької області. В результаті вчорашнього удару керованою авіабомбою по Оріхову постраждало 10 осіб, в тому числі й правоохоронці під час несення служби у прифронтовому місті.  

Як писав "Ми-Україна" раніше, на поки що окупованих територіях Запорізької області, зокрема в Мелітополі та Бердянську, російські мобільні крематорії працюють цілодобово. Таким чином загарбники позбавляються від своїх втрат в особовому складі.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.