Орбан запросив премʼєра Швеції до Угорщини для переговорів про членство в НАТО

Орбан запросив премʼєра Швеції до Угорщини для переговорів про членство в НАТО

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що запросив до Будапешта прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона. Про це повідомив посадовець.

Ключовою темою зустрічі будуть перемовини щодо вступу північної країни у НАТО.

"Сьогодні надіслав лист-запрошення прем’єр-міністру Швеції Ульфу Крістерссону щодо візиту до Угорщини для переговорів про вступ Швеції у НАТО", – написав Віктор Орбан.

Угорщина і Туреччина – останні дві країни, які досі не ратифікували у національних парламентах протокол про вступ Швеції до Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, ракетний удар по Харкову сьогодні, 23 січня, забрав життя трьох осіб. Загибель четвертої особи поки що не підтверджується, повідомили в Харківській обласній прокуратурі. 

"Відомо про трьох загиблих: чоловіка та двох жінок. Щонайменше 40 осіб травмовано, серед них троє неповнолітніх дівчат 11, 14, 17 років та поліцейський", - йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, корпорація Apple 19 січня виплатила антимонопольний штраф у рф на 1,2 мільярдів рублів (13,5 мільйонів доларів), кошти вже надійшли до бюджету країни. Про це повідомила Федеральна антимонопольна служба рф.

У липні 2022 року ФАС рф заявила, що компанія Apple порушила антимонопольне законодавство: компанія нібито нав'язувала російським розробникам необхідність використовувати в додатках для iOS її платіжний інструмент.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.